Gratis Pokeballs i Pokemon GO

För alla aspirerande pokemontränare är det en universell sanning att Pokeballs (eller Pokemonbollar som man kan säga på svenska 🙂 inte bara är en fördel utan en förutsättning för att nå framgång. När allt kommer till kritan så är det inte speciellt enkelt att fånga Pokemons utan pokeballs. För dig som vill få gratis pokeballs i Pokemon Go har jag både goda och lite sämre nyheter. De lite sämre nyheterna är att det inte finns någon hemlig teknik för att automagiskt få tillgång till en outsinlig ström av pokeballs. De goda nyheterna är att trots frånvaron av tidigare nämnda möjlighet så är ändå de flesta pokemonbollar faktiskt är gratis. Alltid något!

Innan vi går in på detaljer kan det vara värt att nämna att det finns mer än en typ av Pokeboll. Den som du vanligtvis stöter på är den vanligast förekommande och ikoniskt färglagda Pokemonbollen. Även om det inte finns oändlig tillgång av dom i ditt förråd så är de vanligt förekommande och enkla att finna. Problemet med de vanliga pokebollarna är att de Pokemons som är svårfångade inte alltid stannar i bollen. Och en Pokemon i det fria är inte till speciellt stor nytta för en Pokemontränare som ska fånga alla!

Great Ball och Ultra ball ger högre catch rate

För att fånga de mer eftertraktade pokemons behöver du oftast använda de mer kraftfulla bollarna som Great Ball och Ultra ball. Great balls har 50% högre chans att fånga pokemons (catch rate) än den vanliga rödvita pokebollen. Ultra ball, å andra sidan, har 33% högre catch rate än Great Ball vilket gör de ännu mer eftertaktade. Master balls, som har de absolut högsta catch raten i de tidigare pokemonspelen, har ännu inte funnits i Pokemon Go. Men bli inte ledsen för det, personer har kollat igenom kodbiblioteken i Pokemon Go (det som du som användare inte ser) och i dessa funnit bevis för att Master balls faktiskt finns i Pokemon Go. När de släpps eller hur man finner de återstår att se.

Så nu, exakt hur får man tag på Pokeballs i Pokemon Go, utan att spendera några verkliga kronor på dem? Här är 5 kända metoder för att få gratis pokemonbollar. Om det är brådis och du kan tänka dig att betala har du alltid möjlighet att köpa dem i Pokemon Go Shoppen, men denna guide visar några sätt att få dem gratis.

ny karaktär pokemon go

Metod 1: Starta ett nytt spel

När du skapar din nya karaktär i Pokemon Go så får du en handfull med pokeballar för att komma igång. Du kommer troligen att använda dessa bollar för att fånga din första pokemon. Den första pokemon spawnar normalt sett där du börjar din resa i pokemonvärlden.

level up pokemon go

Metod 2: Levla upp din karaktär

När din karaktär får tillräckligt med XP för att nå en ny level så får du smått och gott som belöning. Belöningen innehåller vanligtvis en eller flera pokebollar.

pokestops pokebollar

Metod 3: Besök ett pokestop

Pokestops låter dig fylla på förrådet av olika saker du som tränare behöver. När du besöker ett pokestop så får du en belöning, men vad många inte vet är att efter en viss tid så fylls pokestop-punkter på med belöning. Om du bara väntar eller hänger kring ett pokestop är det ett bra sätt att fylla på förrådet med förnödenheter utan att behöva spendera pengar. Värt att nämna är även att du får fetare grejor desto högre level du är. Belöningen blir alltså större desto längre i spelet du tagit dig. Nice!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *