Hur många Pokemons finns i Pokemon Go?

I hela pokemons universum finns det över 700 pokemons, lite beroende på hur man räknar. Eftersom Pokemon har blivit en av världens mest populära franchaises så är det inte ovanligt att vanliga användare hackar spelen för att se innehållet i kodbiblioteken.

Därmed får de insikt i hur många pokemons som finns tillgängliga. Detta går snabbare än att undersöka hela pokemonvärlden vilket tar tusentals speltimmar. Med alla expansioner och olika spelutgåvor så varierar den totala siffran beroende på om man bara räknar pokemons som faktiskt fångats eller om man kikar i kodbiblioteken.

Begränsat antal pokemons i Pokemon Go

Pokemon Go har betydligt färre pokemons än 700. En reddit-användare som undersökte kodbiblioteken i Pokemon Go kom fram till att det finns 151 pokemons i pokemon go. Något som överrensstämmer med originalversionen av Pokemon.

Det finns alltså minst 151 datafiler för pokemons i testversionen som kom ut för några månader sen och bör vara det totala antalet som går att fånga. Hur det ser ut i framtiden får vi se!

Vill du se hela listan med alla 151 pokemons? Se alla pokemons här!

Gratis Pokeballs i Pokemon GO

För alla aspirerande pokemontränare är det en universell sanning att Pokeballs (eller Pokemonbollar som man kan säga på svenska 🙂 inte bara är en fördel utan en förutsättning för att nå framgång. När allt kommer till kritan så är det inte speciellt enkelt att fånga Pokemons utan pokeballs. För dig som vill få gratis pokeballs i Pokemon Go har jag både goda och lite sämre nyheter. De lite sämre nyheterna är att det inte finns någon hemlig teknik för att automagiskt få tillgång till en outsinlig ström av pokeballs. De goda nyheterna är att trots frånvaron av tidigare nämnda möjlighet så är ändå de flesta pokemonbollar faktiskt är gratis. Alltid något!

Innan vi går in på detaljer kan det vara värt att nämna att det finns mer än en typ av Pokeboll. Den som du vanligtvis stöter på är den vanligast förekommande och ikoniskt färglagda Pokemonbollen. Även om det inte finns oändlig tillgång av dom i ditt förråd så är de vanligt förekommande och enkla att finna. Problemet med de vanliga pokebollarna är att de Pokemons som är svårfångade inte alltid stannar i bollen. Och en Pokemon i det fria är inte till speciellt stor nytta för en Pokemontränare som ska fånga alla!

Great Ball och Ultra ball ger högre catch rate

För att fånga de mer eftertraktade pokemons behöver du oftast använda de mer kraftfulla bollarna som Great Ball och Ultra ball. Great balls har 50% högre chans att fånga pokemons (catch rate) än den vanliga rödvita pokebollen. Ultra ball, å andra sidan, har 33% högre catch rate än Great Ball vilket gör de ännu mer eftertaktade. Master balls, som har de absolut högsta catch raten i de tidigare pokemonspelen, har ännu inte funnits i Pokemon Go. Men bli inte ledsen för det, personer har kollat igenom kodbiblioteken i Pokemon Go (det som du som användare inte ser) och i dessa funnit bevis för att Master balls faktiskt finns i Pokemon Go. När de släpps eller hur man finner de återstår att se.

Så nu, exakt hur får man tag på Pokeballs i Pokemon Go, utan att spendera några verkliga kronor på dem? Här är 5 kända metoder för att få gratis pokemonbollar. Om det är brådis och du kan tänka dig att betala har du alltid möjlighet att köpa dem i Pokemon Go Shoppen, men denna guide visar några sätt att få dem gratis.

ny karaktär pokemon go

Metod 1: Starta ett nytt spel

När du skapar din nya karaktär i Pokemon Go så får du en handfull med pokeballar för att komma igång. Du kommer troligen att använda dessa bollar för att fånga din första pokemon. Den första pokemon spawnar normalt sett där du börjar din resa i pokemonvärlden.

level up pokemon go

Metod 2: Levla upp din karaktär

När din karaktär får tillräckligt med XP för att nå en ny level så får du smått och gott som belöning. Belöningen innehåller vanligtvis en eller flera pokebollar.

pokestops pokebollar

Metod 3: Besök ett pokestop

Pokestops låter dig fylla på förrådet av olika saker du som tränare behöver. När du besöker ett pokestop så får du en belöning, men vad många inte vet är att efter en viss tid så fylls pokestop-punkter på med belöning. Om du bara väntar eller hänger kring ett pokestop är det ett bra sätt att fylla på förrådet med förnödenheter utan att behöva spendera pengar. Värt att nämna är även att du får fetare grejor desto högre level du är. Belöningen blir alltså större desto längre i spelet du tagit dig. Nice!

 

Master balls FINNS i Pokemon Go

När du slitit så hårt med din karaktär i Pokemon Go att du nått level 20 så bör du ha tillgång till Poke Balls, Great Balls och Ultra balls som står till ditt förfogande för att fånga Pokemons.

Master Ball (pokemon go)Men det finns en klassisk pokemonboll som spelare av de tidigare spelen känner till, men saknas i Pokemon Go. Den enda pokebollen som garanterar 100% catch rate vilket gör det till en extremt eftertraktad pokemonboll för de tränare som vill fånga de mest kampglada pokemons. Men misströsta inte – en datamining (exportering av kodbibliotek från själva appen) visar att det finns en modell av Master Ball redo att användas i spelet

Frågetecken kring Master Ball i Pokemon Go

Eftersom informationen om Master Ball kommer ifrån mer eller mindre olovliga metoder för att undersöka innehållet i spelapplikationen så finns det många frågor som just nu är obesvarade. Kan du missa ett kast med en pokeboll genom curveball eller underkast? Hur får man tag på en Master Ball? Kan man bara få en eller flera? Det kan vara belöningen när du väl når lvl 40, vilket verkar vara den absolut högsta leveln din karaktär kan nå.

Vi hoppas såklart med information om den legendariska Master Ball och återkommer så fort vi får nys om det!